Vi följer Golden retrieverklubbens och SKK riktlinjer för avel

 

Jag heter Marie Andersson och jag delar mitt stora intresse för hundar med min man , Patrik och våra tre vuxna barn. Vi bor i Skåne i en ort som heter Höllviken, strax söder om Malmö.

Vi är en liten kennel som bedriver uppfödning i hemmiljö på vår gård i Höllviken. Vi har ca en kull valpar per år. När vi inte har valpar arbetar jag 50 % som Sjuksköterska och Patrik har en  VVS firma på orten. Vårt kennelnamn fick vi godkänt och registrerat av Svenska Kennelklubben i Juni 2015. Gården som vi bor på heter Kungsbäcks gård, därav namnet Golden Kings Stream.

Golden retriever är en ras som funnits i vår familj i över 30 år. Det är den perfekta hunden som både är otroligt vacker och underbar att ha i sitt liv. För oss är det mycket viktigt att en Golden uppfyller rasstandarden, både mentalt och exteriört, samt att den är sund och frisk. Som uppfödare har vi den fantastiska förmånen att förvalta en underbar ras och vi ser alltid till att våra hundar är friska, samt väl meriterade på utställningar.

Vår första Golden retriever tik som hette Daisy, kom till oss 1984. Efter henne har vi haft några golden till, men även Irländsk setter och Cocker spaniel. Golden retriever är dock den rasen som fångat våra hjärtan och som vi valt att ägna oss åt. 

Vi ser som en självklarhet att våra valpköpare kommer och hälsar på oss före ett eventuellt valpköp, då det är viktigt för oss som uppfödare att få en uppfattning om vilket liv man har att erbjuda en valp. Detta ger en trygghet, både för dig som blivande Golden retriever ägare och för oss som uppfödare. 

Naturligvis följer vi Svenska kennelklubben och Golden retrieverklubbens regler och riktlinjer för avel och har genomgått Svenska kennelklubbens och Golden retrieverklubbens uppfödar utbildning.

Som valpköpare hos oss, är du alltid välkommen att höra av dig, om du skulle behöva hjälp eller rådgivning med din hund.

En valp från oss räknas inte som "tingad", förrän vi har haft ett personligt möte och vi förbehåller oss rätten att välja ut de bästa hemmen för våra valpar. 

Vårt avelsmål är att föda upp sunda och trevliga valpar🙂